Project Description

P&O IONA, Papenburg

Projekat: IONA CRUISESHIP

Tip projekta: Projekat za realizaciju zabavnog i scenskog osvetljenja na osnovu idejnog projekta konsultanta, uključujući ožičenje rekova u radionici u Beogradu, realizaciju i puštanje u rad.

Lokacija: Papenburg Nemačka

Partner: Salzbrenner Media Gmbh

Broj ljudi: 8 inzenjera / 25 tehničara

Radnih dana: 320.

Mesec i godina završetka: 7/2020

Zahtev klijenta:
Klijent je zahtevao ugradnju najsavremenijih AV sistema i pratećeg osvetljenja na kruzeru. Najizazovniji i najzanimljiviji deo posla bio je kako dizajnirati zvuk za najveći „Sky Dome“ na brodu, centralnu lokaciju na kojoj se tokom dana odvijaju različiti događaji i koja se pretvara u spektakularno mesto za prikazivanje spoljnih nastupa i održavanje žurki pod zvezdama noću. Pored kupole, glavni izazov je bio i teatar „Headliners“, dizajniran da ugosti tri predstave po noći. Vrhunska oprema koja je zadovoljila potrebe kupaca bila je neophodna. Pored ovih glavnih mesta, MOS-AV je bio odgovoran za ostatak AV sistema na brodu, koji je uključivao 12 različitih barova, 8 restorana i 6 dečijih igrališta.
P&O Cruises (Peninsular and Oriental Cruises) je britanska kompanija za krstarenje koja upravlja sa sedam brodova za krstarenje, uključujući najveći brod u floti, „Iona“. Kompanija je osnovana 1837. godine sa sedištem u Sautemptonu u Engleskoj.
P&O Cruises nudi niz itinerera do destinacija širom sveta, uključujući Evropu, Karibe i Australiju. Brodovi imaju razne pogodnosti, kao što su restorani, barovi, bazeni i banje, kao i opcije za zabavu kao što su pozorišta, kazina i živa muzika.

Naša ponuda: MOS-AV je dizajnirao sistem sa vrhunskom opremom, gde su srce audio sistema bili D&B zvučnici. Kontrola svih prostorija je obavljena pomoću AMKS kontrolera i iPad interfejsa. Riedel je izabran za transport signala na vozilu. Specifikacija uključuje preko 100 poznatih proizvođača, uključujući D&B, Digico, AMKS, Absen, Cisco, Samsung, Panasonic, Riedel, Rittal, KSC, svi koji služe za visokokvalitetni AV sistem .